Twój portal informacji medycznej

Oceń nasz portal

Jak podoba Ci się nasza nowa strona internetowa?



Głosowanie i oglądanie wyników są dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zaloguj się.

Aktualizacja bazy 2024-11-21 01:44:46

Decyzje GIF

Brak decyzji GIF dla wybranego leku.
Działanie i zastosowanieTabl. przeznaczone są dla osób dorosłych jako środek wspomagający odchudzanie dietą niskokaloryczną. Suplement zawiera wyciąg z Garcinia quaesita, rośliny pochodzącej z Indii. Wysuszone owoce używa się do produkcji HCA (kwas hydroksycytrynowy) - substancji pokrewnej z kwasem cytrynowym. HCA hamuje apetyt i jednocześnie redukuje odkładanie tłuszczy i cholesterolu do tkanki tłuszczowej. Takie działanie pomaga regulować nadwagę bez niepożądanych skutków ubocznych. Dodatkowo I-kamityna, guarana i chrom korzystnie wpływają na redukcję tkanki tłuszczowej oraz metabolizm cukru w organizmie. Składniki suplementu zalecane dla: obniżenia produkcji tkanki tłuszczowej, hamowania apetytu i ochoty na słodycze, wywołania uczucia sytości oraz utrzymania prawidłowej mc.Skład1 tabl. zawiera 250 mg garcinia quaesita, 100 mg karnityny, 37,5 mg wyciągu z guarany, 2 mg wit. B6, 12 µg chromu i 10 µg jodu.Bezpieczeństwo stosowaniaNie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.Sposób stosowania1 tabl. 2x/dobę, przed posiłkiem.
Wpisz nazwę leku

Szukaj w środku nazwy

Jesienna rekrutacja na specjalizacje – zostały...
15:06 30 SIE 20240

Jesienna rekrutacja na specjalizacje – zostały...

28 sierpnia br. CMKP opublikowało na stronie internetowej i w Systemie Monitorowania Kształcenia listę jednostek prowadzących szkolenie specjalizacyjne, w których znajdują się wolne miejsca w...

Raport: uczelnie medyczne w Polsce mają potrzebę...
11:45 30 SIE 20240

Raport: uczelnie medyczne w Polsce mają potrzebę...

Uczelnie medyczne w Polsce widzą potrzebę szkoleń w zakresie nowych metod dydaktycznych, etyki medycznej i komunikacji z pacjentem - wynika z analizy ankiet wypełnionych przez 19 uczelni medycznych na...

11:44 29 SIE 20240

Poprawa opieki onkologicznej dzięki AI i dużym...

Wykorzystanie sztucznej inteligencji do analizy obrazów zmian nowotworowych może pomóc w szybkiej diagnozie, znacznym usprawnieniu zarządzania pacjentami i poprawie jakości opieki.Mimo że w dziedzinie...

Od 2026 roku karta DILO tylko w wersji...
09:07 29 SIE 20240

Od 2026 roku karta DILO tylko w wersji...

Od 2026 roku karta diagnostyki i leczenia onkologicznego (DILO) będzie wystawiana jedynie elektronicznie - to propozycja zmian w ustawie o Krajowej Sieci Onkologicznej (KSO). Pacjenci z nowotworami...

14:09 28 SIE 20240

Dzieci piją coraz więcej napojów słodzonych

Średnio o 23 proc. więcej napojów słodzonych cukrem (SSB) spożyły w 2018 r. dzieci i młodzież na całym świecie w porównaniu do 1990 r. – wynika z badania opublikowanego na początku sierpnia tego roku...

09:20 28 SIE 20240

Technologia neuromodulacji przełomem w leczeniu...

Pionierska technologia służąca inwazyjnej neuromodulacji, obecnie znajdująca się w fazie weryfikacji koncepcji, obiecuje rewolucję w dziedzinie stymulacji mózgu na potrzeby leczenia padaczki...

14:20 27 SIE 20240

Samorząd lekarski wobec rozporządzenia MZ ws....

Prezydium Naczelnej Rady Lekarskiej podjęło stanowisko w sprawie projektu rozporządzenia Ministra Zdrowia zmieniającego rozporządzenie w sprawie środków odurzających, substancji psychotropowych,...

12:16 27 SIE 20240

Fundusz Kompensacyjny – poszkodowany pacjent...

Fundusz Kompensacyjny Zdarzeń Medycznych powstał z myślą o pacjentach, którzy w czasie pobytu w szpitalu doznali uszczerbku na zdrowiu. Dzięki funduszowi mogą otrzymać rekompensatę finansową bez...

Komentarze

[ z 0]

Zdjęcie
ICD10
ATC
Ostrzeżenia specjalne
ALek należy zażywać bez pokarmu (co najmniej 1 h przed jedzeniem lub najwcześniej 2 h po posiłku).
Producent

Walmark Sp. z o.o.

ul. Teatralna 9
Tel.: 801 31 66 55
Email: sekretariat@walmark.pl
http://www.walmark.pl

Świadectwa rejestracji